Hoe werkt Knapzak?

Knapzak werkt eenvoudig: een transparante Knapzak van gerecyclede kunststof wordt gehangen in een Knaphouder, een robuust stalen buisframe.

Waar zet u Knapzak in?

Op alle plaatsen/werkplekken waar veel folie, EPS of andere kunststofverpakkingen vrijkomen, plaatst u een Knaphouder met Knapzak. Er zijn ook Knaphouders met loopwielen zodat u niet gebonden bent aan één verzamelpunt in uw bedrijf.

Knapzak effectief vullen

Doordat de Knapzak open in de Knaphouder hangt, vult u hem snel en effectief. In een goed gevulde 400 liter Knapzak voert u bijvoorbeeld tot ca. 18 kg folie in één keer af. De folie is in een Knapzak goed aan te drukken en de lucht gaat er door de perforatie goed uit. Knapzakken zijn ook ongeperforeerd leverbaar voor o.a. de inzameling van EPS. Een 1000 liter Knapzak kan tot ca. 7 kg EPS bevatten. Ook plantenpotten en -trays, PET-flessen en overige kunststofreststromen zijn met Knapzak goed in te zamelen.

Schone inzameling

Doordat de Knapzak transparant is, heeft u op de werkplek altijd zicht op schone inzameling. U wisselt de Knapzak pas als deze goed vol en met het sluitlint dichtgebonden is. Zo is ook de tussenopslag schoon en goed geregeld.

Knapzakken afvoeren

Uw afvaltransporteur of papier/kartoninzamelaar voert Knapzakken tegen 'lage' tarieven voor u af. Folie kan dankzij de perforatie in de zakken geperst afgevoerd worden. Samen met papier/karton, in een kraakpersauto of perscontainer. Zo voert u twee afvalstromen samen af. Extra sorteer- en verwerkingskosten zijn er niet, omdat u het materiaal schoon voor recycling aanlevert.

EPS kan in 1000 of 2500 liter zakken schoon ingezameld rechtstreeks naar recyclingbedrijven. Ook voor plantenpotten en -trays, PET-flessen en overige kunststofreststromen zijn goede verwerkingsmogelijkheden.

Naar de webshop

Knapzak Benelux BV
Kraaivenstraat 36-09
NL-5048 AB Tilburg
Nederland 
Tel +31 (0)13 - 543 11 10
Fax +31 (0)13 - 468 30 75
info@knapzak.nl