De PETman op campings in Frankrijk

Datum: 24-10-2019 - Ook het afgelopen zomerseizoen stond de PETman weer op veel campings. Vooral in Frankrijk konden campinggasten hun plastic flesjes in de opvallende reuzen fles gooien. Zo ook op de natuurcampings Douzou, Roche D’Ully, Saules en Val de L’Arre. ‘Normaal’ gesproken zamelt een camping de flesjes in zodat er een schone stroom afval met de afvalinzamelaar meegaat. Daarna worden de meeste flesjes gerecycled.

Op deze natuurcampings gaat dat net even anders. Recyclen? Ja! Maar dan wel op een andere manier. De campings zamelden petflesjes in om er bij de miniclub mooie knutselwerkjes van te maken. Recyclen kan dus op veel verschillende manieren. “Een goede animateur weet natuurlijk wat er allemaal mogelijk is met een fles!” vertelt Janiek van Team4Animation. Deze organisatie neemt de animatie op zich op de campings Douzou, Roche D’Ully, Saules en Val de L’Arre (en nog vele anderen).

Pilot
Het hoogseizoen van 2019 met de PETman was een pilot om te kijken of de PETman in de smaak valt bij de campinggasten en natuurlijk om te kijken of de PETman zijn doel dient op de campings: het inzamelen van plastic flesjes om te knutselen. Het algehele resultaat is nog niet bekend omdat het seizoen pas net is afgelopen, maar het idee is om de PETman ook op andere campings neer te zetten waar Team4Animation actief is.

Afval scheiden
Behalve het hergebruiken van plastic flesjes zijn de Franse campings ook op andere manieren bezig met recyclen. “Ecologie is een belangrijk thema voor campings in Frankrijk. Hoe groener, hoe beter. Glas, plastic en papier worden ook apart ingezameld,” vertelt Janiek.  


Knapzak Benelux BV
Kraaivenstraat 36-09
NL-5048 AB Tilburg
Nederland 
Tel +31 (0)13 - 543 11 10
Fax +31 (0)13 - 468 30 75
info@knapzak.nl